25 jarig jubileum
Teken & schilderclub Het Koerhuis

 


De teken- en schilderclub Het Koerhuis in Gorssel heeft op zaterdag 7 april 2007 het 25 jarige bestaan gevierd. ‘s Middags werd de jubileumexpositie, die tot 25 april duurde, in Het Hart in Eefde geopend voor genodigden en hier werd de eerste versie van het jubileumboek getoond.

De leden van de club mochten twee tot drie schilderijen inleveren afhankelijk van het formaat, waarvan één met het thema ‘De Schilder’. Voor het derde jaar werd er in Het Hart geëxposeerd. Er kunnen minder doeken hangen dan in het Gorsselse Gemeentehuis, dat tot de fusie tussen de gemeenten Gorssel en Lochem als locatie voor de jaarlijkse expositie dienst deed.

De teken- en schilderclub telt drie groepen schilders. Op dinsdagmorgen wordt er in het atelier van Iduun Noppen aan portret en modeltekenen en schilderen gedaan. Op woensdagavond schildert een groepje vrije onderwerpen naar aanleiding van een thema en op donderdagmorgen is er een groep in de Hoevenhoek in Epse actief met het schilderen van stillevens of vrije onderwerpen. De leden kunnen aan alle groepen deelnemen. Eénmaal per maand geeft een docent les.

Krantenartikel 25-jarig jubileum

Bron: de Stentor - Regio - vrijdag 6 april 2007

Jubileumboek
Naar aanleiding van het 25 jarige bestaan is er een boek uit gekomen, dat door twee leden is gemaakt. Hennie van Essen schreef de teksten en Sylvia Burks zorgde voor de lay-out. Het resultaat is een boekje met beschrijvingen van de oprichting van de club door wijlen Jaap Krijgsman en het reilen en zeilen gedurende 25 jaar. Het aardige aan het boek is dat er veel foto’s in staan van schildersessies, maar ook van schilderijen van leden.
 


Clubfoto 2004

Deze foto van de leden van de club is genomen tijdens de opening van de expositie in 2004 in het voormalige gemeentehuis van Gorssel.